ראשי ארוחות ערב חמוצים ביתיים – חיידקים פרוביוטים טבעיים

חמוצים ביתיים – חיידקים פרוביוטים טבעיים

by גוני
בדיוק לפי עקרון- ״מה יוצא לי מזה 90%10״, אנחנו רוצות שתלמדו ותבינו מה יוצא מכל מרכיב במתכון, לגוף שלנו –
פאקוס (מלפפון הודי)
יתרונות בריאותיים
– דל מאוד בקלוריות
– עשיר בסיבים תזונתיים
– מכיל ויטמינים מקבוצה B
– עשיר באשלגן
– מקור טוב לוויטמין C
– מכיל אנזימים המסייעים בעיכול
– בעל תכונות אנטי-דלקתיות
– אחוז גבוה של מים – תורם להידרציה
היתרונות הקולינריים שלו
– טעם עדין ורענן
– מרקם פריך
– מצוין לאכילה טרי בסלטים
– ניתן לכבוש או להחמיץ
– משתלב היטב במטבח ההודי והמזרח תיכוני
– טעים בשילוב עם טחינה או לבנה
כדאי שתדעו עליו –
– נשמר היטב במקרר
– זול יחסית
– זמין ברוב השנה
– קל להכנה (לא דורש בישול)​​​​​​​​​​​​​​​​ השימוש בו בדיוק כמו מלפפון
פלפל חריף –
– עשיר בוויטמין C
– מכיל נוגדי חמצון
– מסייע בחיזוק המערכת החיסונית
– דל קלוריות
מלפפון –
– מכיל 95% מים – מצוין להידרציה
– דל קלוריות
– עשיר בסיבים תזונתיים
– מכיל ויטמינים מקבוצה B
שמיר –
– מקור טוב לסידן וברזל
– תכונות אנטי-דלקתיות
– מסייע בעיכול
– מכיל ויטמין C
לימון –
– עשיר בוויטמין C
– תומך במערכת החיסון
– מסייע בספיגת ברזל
– תכונות נוגדות חמצון
– מסייע בעיכול
כמו בכל נושא תזונתי, גם בעניין המלפפונים החמוצים והמאכלים המוחמצים יש דעות מנוגדות. הספקנים מצביעים על שני גורמי סיכון עיקריים והם תכולת המלח הגבוהה, שעלולה להשפיע על לחץ הדם ובריאות הכליות והחומציות המוגברת, שיכולה להכביד על מערכת העיכול.
חמוצים ביתיים - חיידקים פרוביוטים טבעיים - מורן שטרום נטורופתית
מנות: 1 צנצנת חמוצים ביתיים זמן הכנה: זמן בישול:
ערכים תזונתיים 200 קלוריות 20 grams שומן

אז מה אנחנו צריכים

2 פאקוסים (ניתן להחליף ל 4 מלפפונים רגילים גדולים) פרוסים לחתיכות אלכסוניות

2 מלפפונים רגילים בינוניים פרוסים לחתיכות אלכסוניות

2 שיני שום פרוסות דק

1 לימון או 4 לימוני ליים קטנים

1/3 צרור שמיר טרי קצוץ

1 כף מלח

1 כפית חומץ

1/3 - 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

מים פושרים

*ניתן להוסיף ולשדרג ב 4 גרעינים שלמים של פלפל בהאר (פלפל אנגלי)

אז מה אנחנו עושים

סדרו לפי שכבות בצורה מסודרת ויפה לפי שמיר, פרוסות פאקוס ומלפפון, שום ולימון וחוזר חלילה.
ערבבו את המלח עם המים ומזגו עד לקו העליון של הצנצנת (כדאי לגזור נייר אפייה קטן בגודל הצנצנת, הוסיפו אותו לפני סגירת הצנצנת).
אנא השתדלו לא לפתוח את הצנצנת עד לסיום ההחמצה כדי שיווצר תהליך "אנארובי" כלומר תהליך ההחמצה ללא אוויר ואז החיידקים הפרוביוטים מתהווים, את שלב המוכנות של החמוצים נוכל לראות ע"י שינוי צבעם שאורך בד"כ 3 -4 ימים בקיץ ו 9-10 ימים בחורף.

You may also like

השאירו תגובה

error: Content is protected !!