אם בקיץ אנחנו רוצים לאכול קליל ומזון שמקרר את הגוף,
בחורף אנחנו רוצים אוכל מבושל ומנחם שיחמם את הגוף.
במרק הזה תמצאו סיבי על שיפתרו לכם את בעיית עליית המשקל, הכל כך שכיחה בחורף.
זה בדיוק הזמן לשלב בתפריט היומיומי מזון ירוק, כזה שעשיר בוויטמינים ומינרלים. הם יחזקו את המערכת החיסונית ובמקביל הסיבי על, ישפרו את חילוף החומרים ויעזרו לשמור על המשקל.
אז מה אנחנו צריכים
2 כפות שמן זית בטעם עדין
2 יחידות בצל לבן גדול
1 צרור שמיר
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
300 גרם עלי תרד
1/2 צרור סלרי אמריקאי כולל עלים
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 יחידות לימון פרסי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי (=בהר)
1 כפית כורכום
400 גרם שעועית אדומה מבושלת
500 מ״ל מים רותחים
אז מה אנחנו עושים
1. קצצו את הבצל, חממו בסיר גדול את השמן והוסיפו את הבצל הלבן הקצוץ עד לשקיפות והוסיפו את הלימון הפרסי.
2. שטפו היטב וקצצו את כל צרורות הירוקים, כולל גבעולים, הוסיפו לסיר ובשלו למשך 5-7 דקות.
3. הוסיפו את השעועית האדומה והתבלינים, ערבבו בעדינות ובשלו לעוד 5-7 דקות.
4. הוסיפו את המים הרותחים, הלימון וערבבו.
5. בשלו על אש נמוכה כשעה עם מכסה סגור.
6. המרקם שאמור להתקבל הוא של תבשיל מצומצם בנוזלים, בדקו מידי פעם אם יש צורך בהוספת נוזלים.
אפשרות להגשה:
אורז בסמטי