כמה פעמים הגעתם למצב שמתחשק לכם לנשנש משהו, אבל אתם רוצים לשמור על המשקל ולהכניס לגוף שלכם אוכל בריא? לא תמיד זה קל עם כל השקיות המרשרשות, שהם בעצם רשימת הפרסומות האחרונות שראינו.
אז ישבתי ושברתי את הראש, מה הכי חפלפ להכנה, יהיה בריא לגוף שלי ויסתכם להיות מתכון בריא ופשוט להכנה?
אז כתבתי לכם מתכון בריא וטעים בטירוף! אבל יש כמה דגשים לפני שנחמם יחד את המחבת:
כל שצריך לעשות הוא להסתכל ברשימת רכיבים ולדאוג לקחת מהמדף רק את דפי האורז המכילים בין 50% – 70% אורז אמיתי ולא פחות. רכיבים כמו טפיוקה ועמילנים פחות איכותיים ולכן העדיפו שלא יהיו חלק משגרת הנשנוש שלכם.
ובגלל שאני אוהבת חיים קלים, פשוטים וקלילים, את הדאל הכנתי בבלנדר חם-קר של נינג׳ה. שם הכל הסתכם ללחיצת כפתור אחת של הפעלה.
ניתן כמובן להכין את הדאל גם בבישול בסיר.
לסרטון המחשה איך להכין, לחצו פה

אז מה אנחנו צריכים
לדאל עדשים קוקוס:
1 כוס עדשים כתומות
2 יחידות עגבניה בינונית, קצוצה
1/2 כוס קרם קוקוס (אני אוהבת של חברת aroy d)
3 כפות זרעי כמון
1 יחידה בצל לבן קצוץ
1 שן שום
1 כפית שטוחה של מלח הימאליה
1 כפית אבקת צ׳ילי
לדפי האורז הטבעיים והקראנצ׳ים:
4 דפי אורז
להגשה:
עלי כוסברה טריים
אז מה אנחנו עושים
לדאל עדשים קוקוס:
מוכנים לזה?ֿ
הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר חם-קר ולחצו על לחצן הממרחים, למשך 30 דקות הפעלה. זה הכל, נתראה כשיהיה מוכן.
אם בחרתם להכין בסיר, צרבו את הבצל, הכמון, הצ׳ילי והמלח למשך 3 דקות.
הוסיפו את העדשים, העגבניות, השום וקרם הקוקוס ובשלו על להבה נמוכה, עד שהתערובת הופכת לממרח סמיך ומצוצמצם.
לדפי האורז הטבעיים והקראנצ׳ים:
תשומת לבכם להוראות הסופר פשוטות, הדקויות פה הן המתכון להצלחה ענקית.
חממו כפית וחצי שמן זרעי ענבים (ולא שמן זית) במחבת ובדקו שהשמן ממש חם, הרגע הזה חייב להיות מדוייק.
התחילו ״לקרוע״ את דפי האורז א–סימטרים או אפילו כיחידת דף שלם והכניסו אותם למחבת כאזר הם נוגעים ישירות בשמן.
תוך שניות תראו איך נולדים דפי אורז קראנצ׳ים מטורפים שנמסים בפה.