4.5K
בימים של שגרת עבודה במשרד לרוב נבחר לאכול בחוץ.
במצבים כאלו קשה להקפיד על כמויות, על מה שהקיבה שלנו צריכה לאכול ולרוב המנה תיהיה עשירה ברטבים מלאים בסוכר.
הדבר הנכון לעשות הוא להביא את האוכל איתכם לעבודה.
את המתכון שלפניכם תוכלו להכין בסופ"ש, לשים בציידנית 90%10 ולקחת איתכם לעבודה במשך השבוע.
כך אנחנו חוסכים, מאוזנים ואוכלים בריא ונכון.
המתכון לפי עקרון EMP בספרי התזונה של שיטת 90%10
תוכלו לרכוש את ערכת הספרים בקישור הזה
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
אז מה אנחנו צריכים
3 כפות אורז מוכן
1 גזר צהוב
1 בטטה בינונית
1 כוס שעועית ירוקה
1 סלק
1 פלפל אדום
לרוטב טחינה :
2 כפות טחינה גולמית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף מיץ לימון
לרוטב חמאת בוטנים:
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף מייפל
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כפית ג'ינג'ר
אז מה אנחנו עושים
- חממו תנור ל 180 מעלות וסדרו על גבי תבנית נייר אפייה.
- חתכו את הגזר, הבטטה, הסלק והפלפל האדום לקוביות והניחו על התבנית.
- הוסיפו את השעועית הירוקה על התבנית והכניסו לתנור למשך 20 דקות עד שמוכן.
- הכינו את הרוטב שבחרתם.
- להכנת רוטב הטחינה - ערבבו בקערית את הטחינה הגולמית, המלח, הפלפל ומיץ הלימון. זהו, ככה פשוט.
- להכנת רוטב חמאת הבוטנים - ערבבו בקערית את חמאת הבוטנים, המייפל, רוטב הסויה, שמן השומשום והג'ינג'ר. זנו, מוכן.
- בקופסאת אוכל הניחו 3 כפות אורז, הוסיפו את הירקות שהכנתם בתנור וסגרו עם מכסה. כאשר תרצו לאכול את המנה, מזגו מעל את הרוטב שהכנתם ואיכלו בהנאה.
- בתאבון!