את אזני המן אנחנו מכירים כבר שנים…
אז היה בא לצאת מהקופסה ולהכין בלי מאמץ את המתכון לאזני המן שיענו על כל מה שחשוב לנשים:
– מהיר
– קל
– מתוק
כמה טיפים כדי שתהנו מהטוב הזה:
תכינו ושמרו בקופסה נסתרת במקפיא.
תלמדו ממני, גמרו פה הכל😳.
לסרטון הכנה של אזני המן לחצו פה.
מנת 90%10 = 1 אזן המן ל״שעת בא לי״.
אז מה אנחנו צריכים
מרכיבים לציפוי:
1/2 1 כוסות חמאת בוטנים
1/2 1 כוסות קמח שקדים / שקדים טחונים
2 כפות שיבולת שועל טחונה דק (קוואקר, לאלו הרגישים לגלוטן, חפשו את החותמת המעידה שהמוצר ללא שאריות גלוטן)
2 כפות דבש / ליצוף (זהו ממתיק שאני מאוד אוהבת לעבוד איתו, רוצים לשאול ולהבין יותר?
צרו איתנו קשר 054-4574545).
מרכיבים למלית:
1/2 כוס שברי אוזי מלך
1/2 כוס שברי שקדים
1/2 1 כוסות שוקולד מומס
אז מה אנחנו עושים
ערבבו את כל מרכיבי הציפוי בקערה, עד לקבלת בצק אחיד.
עטפו והכניסו למקרר למשך כחצי שעה (בינתיים המיסו את השוקולד ורק כאשר הוא מומס, צרפו את השקדים והאגוזים. *אני אוהבת להמיס את השוקולד חלקית, כדי שישארו גושים).
יצירת אזני המן:
שטחו בין שני ניירות אפיה את תערובת הציפוי ושטחו בעזרת מערוך לשכבה אחידה בצורת מלבן, בעובי כ1/2 ס״מ (לא דק מידי).
קלפו את החלק העליון של נייר האפייה ומזגו בקו ישר באמצע הבצק את תערובת המילוי.
קפלו את צד ימין על תערובת המילי ואז את צד שמאל. עטפו שוב בנייר האפייה והעזרו בידיים כדי ליצור רולדה בצורת משולש.
הכניסו למקפיא לשעתיים, להתקשות.
תוכלו להוציא לחתוך עם סכין בעל להב חלק ולא משונן. שמרו לכם במקפיא ל״שעת בא לי״.