חגים הם בדיוק ה10% האלו שמוציאים אותנו מהשגרה.
הם לפעמים גורמים לנו להגיע לנשנשת בלתי פוסקת ותתפלאו, עוד לפני שאתמקד בקטע המשמין של העניין, אתמקד בעובדה שלרוב סמלי החג – הם לא בריאים !!
ומפה בדיוק הרצון לתת לכם מענה חדש וחדשני – אזני המן שיסמלו את החג, אבל יהיו לפני ערכי 90%10!
טבעיים ככל הניתן ומשלבים ערכים תזונתיים גבוהים.
אז מה יוצא לנו מזה 90%10?
קראנצ׳ של החיים!
נוגדי חמצון חשובים לעור
סיבים תזונתיים לחילוף חומרים מהיר
עבר פורים?
תכינו את גרסת השוקו פאי 90%10 באיזה צורה שאתם רוצים!
It’s all about your style
לסרטון הכנה של אזני המן לחצו פה.
מנת 90%10 = אזן המן / שוקו פאי כסיגר 1, ל״שעת בא לי״.
אז מה אנחנו צריכים
דף אורז מרובע
10 גרם שוקולד צ׳יפס (= בערך ל7 יחידות שוקולד צ׳יפס)
2 חצאי אגוזי פקאן
1 ביצה
1/2 כפית סוויטאנגו
3 כפות פנקו (או תערובת ציפוי לא ה מתובלת)
1 כפית קקאו
אז מה אנחנו עושים
חממו תנור ל 180 מעלות.
הרטיבו את דף האורז ל 3 שניות תחת ברז מים זורמים.
הניחו על קרש חיתוך וקפלו לשניים.
חתכו וגרעו 1 ס״מ עליון מדף האורז, בעזרת סכין (ניתן לראות בסרטון).
הניחו בפינה של דף האורז את שוקולד הצ׳יפס והפקאן. קפלו את הפינה השמאלית כפלי מטה ואז בתנועות קיפול אלכסוניות, כך שבסוף יווצר אזו המן משולשת. (ניתן לראות בסרטון).
טרפו בקערית את הביצה עם 1 כף מים, יחד עם הסוויטאנגו.
טבלו את האזן המן משני הכיוונים בביצה.
מזגו את הפנקו לשתי צלוחיות, האחת תכיל רק פנקו ואת השנייה, ערבבו יחד עם הקקאו.
טבלו את האזן המן עם הביצה בצלוחית הפנקו הטבעי וחזרו שוב על הפעולה של הביצה עם הפנקו. כך ניצור שכבה קראנצ׳ית במיוחד.
טבלו את דפנות האזן המן שוב בביצה ועכשיו, לתוך תערובת הפנקו והקקאו.
הכניסו לתנור שחומם מראש בלבד, למשך 7 דקות מכל צד.
- תוכלו להכין את השוקו פאי בלי קשר לחג פורים, גם כסיגר פשוט ומגולגל.