אז מה אנחנו צריכים
3 כוסות אורז בסמטי לבן ומושרה לפחות לחצי שעה במים ומסונן.
ירוקים (יחס של 2 צרורות לכל כוס) :
3 צרורות פטרוזיליה ללא 1/3 תחתון
1 צרור עלי מנגולד
1 צרור בצל ירוק
1 צרור כוסברה או שמיר ללא 1/3 תחתון
6 כוסות מים ( 2 כוסות מים על כל כוס אורז)
אז מה אנחנו עושים
הכנת האורז :
בסיר רחב, חממו מים עד לרתיחה.
הכניסו את האורז (לאחר ששטפתן וסיננתן אותו) לתוך הסיר וכסו במכסה מתאים למשך כ 15 - 20 דקות, על אש קטנה עד לספיגת המים באורז.
תוכלו להשתמש בטיפ 90%10 מספרי התזונה -
כדאי לשמור על קופסאת אורז לבן מוכנה במקרר. כך נוכל לעשות MIX&MATCH בארוחות שלנו לימים הקרובים, מבלי להכנס שוב למטבח ולהכין.
הנה דוגמא ל MIX&MATCH מדהים ובריא כתוספת לארוחות הצהריים והערב שלכן.
שטפו היטב את כל צרורות הירוקים והסירו מהפטרוזיליה / כוסברה / שמיר את ה 1/3 התחתון (1/3 זה הוא יותר מידי סיבי, תוכלו להשתמש בהם לקומפוסט ביתי).
חממו במחבת כף שמן זרעי ענבים (מומלץ לא להשתמש בשמן זית מהסיבה שידגיש מרירות בעשבי התבלין).
הכניסו את כל עשבי התבלין הקצוצים ותבלו במלח ופלפל לפי טעמכן, בשלו למשך 3 - 4 דקות.
הוסיפו 3 כוסות אורז מוכן לתוך עשבי התבלין הירוקים וערבבו בעדינות למשך 1 דקה.
בתאבון!